Modalități utile de a vă întări sistemul imunitar și de a lupta împotriva bolilor

Modalități utile de a vă întări sistemul imunitar și de a lupta împotriva bolilor

Cum vă puteți îmbunătăți sistemul imunitar? În ansamblu, sistemul imunitar face o treabă remarcabilă de a vă apăra împotriva microorganismelor care cauzează boli. Dar, uneori, nu reușește: un germen invadează cu succes și vă îmbolnăvește organismul. Este posibil să interveniți în acest proces și să vă intensificați sistemul imunitar? Dacă vă îmbunătățiți dieta? Luați anumite vitamine sau preparate pe bază de plante? Efectuați alte modificări ale stilului de viață în speranța de a produce un răspuns imun aproape perfect?

Ce puteți face pentru a vă stimula sistemul imunitar?

Ideea de stimulare a imunității este atrăgătoare, dar capacitatea de a face acest lucru s-a dovedit evazivă din mai multe motive. Sistemul imunitar este tocmai acela – un sistem, nu o singură entitate. Pentru a funcționa bine, este nevoie de echilibru și armonie.

Dar asta nu înseamnă că efectele stilului de viață asupra sistemului imunitar nu sunt intrigante și nu trebuie studiate. Cercetătorii explorează efectele dietei, exercițiului fizic, vârsta, stresul psihologic și alți factori asupra răspunsului imun, atât la animale, cât și la oameni. Între timp, strategiile generale de viață sănătoasă sunt o modalitate bună de a începe să oferiți sistemului imunitar un impuls suplimentar.

Modalități de a vă întări sistemul imunitar

Prima linie de apărare este să alegeți un stil de viață sănătos. Urmând regulile generale de bunăstare a sănătății reprezintă cel mai bun pas pe care îl puteți face în direcția păstrării în mod natural a sistemului imunitar puternic și sănătos. Fiecare parte a corpului, inclusiv sistemul imunitar, funcționează mai bine atunci când este protejată de atacurile de mediu și susținută de strategii de viață sănătoasă, cum ar fi:

  • Evitați fumați.
  • Mâncați o dietă bogată în fructe și legume.
  • Faceți sport regulat.
  • Mențineți-vă o greutate corporală optimă.
  • Dacă beți alcool, consumați cu moderație.
  • Aveți somn adecvat.
  • Luați măsuri pentru a evita infecțiile, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor.
  • Încercați să minimalizați nivelul stresului.

Creșteți-vă imunitatea pe calea sănătoasă

Multe produse de pe rafturile de magazin pretinde că stimulează sau susțin imunitatea. Folosiți produse naturale, cum ar fi FluShield care este un supliment alimentar ce susține sănătatea și funcționarea normală a sistemului imunitar. Acest supliment natural 100% vă oferă doze mari de ingrediente naturale eficiente pentru a susține sănătatea aparatului respirator superior și îmbunătățește funcția imunitară a organismului. Amestecul unic dintre Golden Seal și Echinaceea susține în mod natural mecanismele de apărare ale organismului și îi oferă susținerea de care are nevoie, într-un mod rapid. FluShield vă ajută în lupta împotriva radicalilor liberi și ajută la detoxificarea naturală a organismului.

Fiind un supliment alimentar zilnic, FluShield poate fi utilizat de persoane de toate vârstele pentru un sistem imunitar eficient și echilibrat.

Sistemul imunitar și vârsta

Pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea noastră de reacție imună devine redusă, ceea ce, la rândul său, contribuie la mai multe infecții și la mai multe forme de cancer. Deoarece speranța de viață în țările dezvoltate a crescut, la fel și incidența condițiilor legate de vârstă.

În timp ce unii oameni îmbătrânesc sănătoși, concluzia multor studii este că, în comparație cu tinerii, persoanele în vârstă sunt mai predispuse să contracteze boli infecțioase. Infecțiile respiratorii, gripa și, în special, pneumonia sunt principala cauză a decesului la persoanele de peste 65 de ani din întreaga lume. Nimeni nu știe sigur de ce se întâmplă acest lucru, dar unii cercetători observă că acest risc crescut se corelează cu o scădere a celulelor T, posibil de la timus, atrofiindu-se cu vârsta și producând mai puține celule T pentru a lupta împotriva infecțiilor. Dacă această scădere a funcției timusului explică scăderea celulelor T sau dacă alte schimbări joacă un rol, nu este pe deplin înțeleasă. Alții sunt interesați dacă măduva osoasă devine mai puțin eficientă la producerea celulelor stem care dau naștere celulelor sistemului imunitar.

Se pare că există o legătură între nutriție și imunitate la vârstnici. O formă de malnutriție care este surprinzător de comună chiar și în țările bogate este cunoscută sub numele de “malnutriție micronutrientă”. Malnutriția cu micronutrienți, în care o persoană este deficitară în unele vitamine esențiale și minerale urmărite care sunt obținute din sau suplimentate cu dietă, pot fi comune la vârstnici. Persoanele în vârstă tind să mănânce mai puțin și adesea au mai puțină varietate în dieta lor.

Frigul produce un sistem imunitar slab?

Aproape fiecare mamă a spus: “Purtați o jachetă sau veți răci!” Are dreptate? Până în prezent, cercetătorii care studiază această întrebare cred că expunerea la frigul moderat nu crește susceptibilitatea la infecții. Majoritatea experților în domeniul sănătății sunt de acord că motivul pentru care iarna este “sezonul rece și al gripei” nu este faptul că oamenii se expun la frig, ci că aceștia petrec mai mult timp în interior, în contact cu alte persoane care pot transmite germenii.

Un grup de cercetători canadieni, care au revizuit sute de studii medicale pe această temă și au efectuat o parte din propriile lor cercetări, concluzionează că nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la expunerea la temperaturi moderate – nu are efecte dăunătoare asupra sistemului imunitar.

Exercițiul fizic: Bun sau rău pentru imunitate?

Exercitiile regulate sunt unul dintre pilonii unui trai sănătos. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, reduce tensiunea arterială, ajută la controlul greutății corporale și protejează împotriva unei varietăți de boli. Dar vă ajută să stimulați sistemul imunitar în mod natural și să-l păstrați sănătos? La fel ca o dietă sănătoasă, exercițiile fizice pot contribui la sănătatea generală și, prin urmare, la un sistem imunitar sănătos. Aceasta poate contribui chiar mai direct prin promovarea unei bune circulații, care permite celulelor și substanțelor sistemului imunitar să se miște liber prin corp și să-și facă treaba eficient.

Distribuie articolul: