De ce aveti nevoie de suplimente alimentare?

Suplimente naturale - Suplimente alimentare - Sprint Pharma

De ce aveti nevoie de suplimente alimentare?

Ghid de suplimente alimentare

Suplimentele nutritive sunt produse de sanatate care contin unul sau mai multi nutrienti si ingrediente gasite in alimentele normale.

Suplimentele va pot ajuta sa obtineti suficiente cantitati de substante nutritive esentiale. Cu toate astea, ele nu ar trebuie sa inlocuiasca dieta zilnica, ci doar sa  o completeze.

Ganditi-va doar la stilurile noastre actuale de viata agitata;

Nu consumam lent substantele nutritive pe care le are organismul nostru. Fara a realiza acest lucru, stilul de viata agitata ne determina sa consumam alimente nedorite intr-un mod alert. Acestea contin cantitati mari de zahar, grasimi si sare, care pot duce la boli de inima, obezitate, diabet, artrita si alte boli determinate de un stil de viata neadecvat.

Deficitul nutritional este o stare in care consumul de nutrienti nu este suficient pentru functionarea normala a corpului. Unii factori care pot determina deficienta nutrionala sunt:

Aditivii alimentari: Sute de arome artificiale, indulcitori si conservanti se adauga cam in toate produsele alimentare. In timp ce unele dinte acestea ajuta la prelungirea termenului de valabilitate a produselor, foarte putine sunt inofensive si multe sunt toxice.

Un alt motiv ar fi prelucrarea si procesarea alimentelor. Prin aceste procese sunt eliminate substante nutritive esentiale din alimente. De exemplu, 80% magneziu si 70-80% zinc se pierd atunci cand graul este rafinat in faina alba. In acelasi mod se pierde aproximativ 99% din magneziu atunci cand trestia de zahar este transformata in zahar alb. Acestea sunt doar cateva exemple.

Alte motive includ un stil de viata plin de stres, obiceiuri alimentare neadecvate, poluarea mediului inconjurator, etc.

Beneficiile suplimentelor alimentare

Substantele nutritive incluse in aceste produse includ vitamine, minerale, aminoacizi si acizi grasi printre alte substante. Principalul motiv pentru care oamenii iau suplimente nutritive este pentru a avea o sanatate de fier si bunastare.

Suplimentele alimentare sunt consumate si pentru a stimula vitalitatea, pentru a limita sau a intarzia semnele de imbatranire, pentru a reduce susceptabilitatea la problemele de sanatate ( cum ar fi frigul), pentru a preveni atacul de cord, cancerul sau a reduce stresul.

Cu alte cuvinte, nu asteptati pana cand apare o problema pentru a introduce aceste suplimente in dieta dumneavoastra. Este mult mai bine sa previi decat sa vindeci!

Distribuie articolul: