Ce este memoria si cum putem sa o imbunatatim?

Ce este memoria si cum o imbunatatim? - Sprintpharma

Ce este memoria si cum putem sa o imbunatatim?

Pe masura ce imbatranim, avem tendinta de a uita diverse lucruri.

Ce este memoria?

Memoria este un proces psihic si defineste dimensiunea temporala a organizarii noastre psihice si integrarea ei pe cele trei segmente ale orizontului temporal: trecut, prezent si viitor. Memoria consta in intiparirea, recunoasterea si reproducerea senzatiilor, sentimentelor, cunostintelor, miscarilor etc. din trecut.

Memoria ne permite sa dobandim continuitatea identitatii noastre in timp. Fara aceasta, am trai doar in prezent si ne-am fi confruntat cu numeroase probleme si situatii la care nu am avea raspuns, nicio experienta elaborata, niciun procedeu de rezolvare si in acest mod adaptarea devenind imposibila.
Procesul psihic numit memorie este gasit atat la oameni cat si la animale.

De ce uitam si cum putem preveni acest fenomen?

La varsta de 20 de ani incepem sa pierdem din celulele creierului. Acest lucru afecteaza modalitatea in care creierul stocheaza amintiri noi, fiind parte a procesului de imbatranire. In schimb, putem incetini acest proces daca ne mentinem creierul activ: exercitiile fizice, dansul, cititul, integramele si viata sociala pot ajuta.

Amintirile vechi sunt inradacinate mai adanc in mintile noastre, fiind baza pe care creierul construieste unele noi. Deci, pe masura de imbatranim, nu ne putem aminti lucrurile noi la fel de bine ca pe cele vechi. De asemenea, numele sunt etichete arbitrare in mintea noastra. Cateodata ne poate fi greu sa ne amintim un nume fara sa il asociem cu ceva anume. In contrast, muzica este conectata de sentimente si amintiri, asa ca ne ramane mult mai bine intiparita in minte.

Uitarea este un proces integrant al memoriei, care face posibilă funcționarea eficientă a acesteia.

Uităm din două motive, spun specialiștii:

  • informația pe care încercăm să ne-o amintim nu mai este disponibilă, practic amintirile respective au dispărut (situație specifică memoriei de lucru, de scurtă durată)
  • accesul la o amintire este împiedicat, deși ea există încă în memoria noastră de lungă durată.

Pentru ati imbunatati memoria Sprintpharma iti recomanda Neuro Maxx.

NeuroMaxx - Imbunatatire memorie - SprintPharma

NeuroMaxx – Imbunatatire memorie – SprintPharma

Neuro Maxx imbunatateste capacitatea de concentrare si memoria.

O combinaţie 100% naturală, unică şi eficientă a peste 20 de substanţe active cu rol important la nivel cerebral, Neuro Maxx protejează celulele nervoase şi asigură buna lor funcţionare. Ingredientele active asigură îmbunătăţirea circulaţiei vasculare cerebrale, contribuind atât la sporirea atenţiei şi a concentrării, cât şi la obţinerea performanţelor intelectuale ridicate.

De asemenea, acţionand pe doua direcţii – neurotonic (Guarana, Ginko Biloba, etc.) dar şi o componentă relaxantă (Valeriana, Passiflora, Sunătoare, Rozmarin), regleaza ciclul somn-veghe, ajută la înlăturarea depresiilor, scade gradul de anxietate, creşte tonusul, favorizează adaptarea şi creşte rezistenţa la stres.

Distribuie articolul: