20 Suplimente pentru combaterea anxietății

20 Suplimente pentru combaterea anxietății

Lucruri de luat în considerare
Suplimentele nu sunt menite să înlocuiască medicamentele prescrise sau alte medicamente aprobate. Dar acestea pot fi adăugări utile în planul dumneavoastră de îngrijire.
Deși suplimentele de mai jos sunt, în general, bine tolerate, este important să înțelegeți modul în care acestea vă pot afecta în mod specific. Vârsta, operația viitoare, sarcina sau alte condiții de sănătate care stau la baza pot afecta toate dozele individuale. Unele suplimente sunt periculoase atunci când sunt administrate în doze mai mari decât cele recomandate.
Trebuie să discutați cu medicul înainte de a adăuga suplimente la rutina dumneavoastră. Aceștia pot discuta despre eventualele reacții adverse sau interacțiuni cu dumneavoastră.
Mai departe veți a afla cum vitaminele, ierburile și alte suplimente pot ajuta la reducerea sentimentelor de anxietate și la promovarea bunăstării generale.

1. Vitamina A
Persoanele cu anxietate au uneori lipsa de vitamina A. Vitamina A este un antioxidant care s-a dovedit a ajuta la gestionarea simptomelor de anxietate.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 10.000 de unități internaționale (UI), luată sub formă de comprimat o dată pe zi.

2. B-complex
Complexele de vitamină B conțin toate vitaminele B pe care organismul dumneavoastră le are nevoie. Multe sunt vitale pentru un sistem nervos sanatos. Ele pot, de asemenea, ajuta la îmbunătățirea simptomelor de anxietate și depresie.
Cum se utilizează: Doza de etichetă pentru complexele B care conțin toate vitaminele B poate varia. În medie, dozele variază de la 300 miligrame (mg) până la aproape 500 mg. Orice doză poate fi luată ca un comprimat pe zi.

3. Vitamina C
Antioxidanții cum ar fi vitamina C pot ajuta la prevenirea leziunilor oxidative din sistemul nervos. Distrugerea oxidantă poate crește anxietatea.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment se situează între 500 și 1000 mg. Aceasta poate fi împărțită în două comprimate sau luată sub formă de comprimat o dată pe zi.

4. Vitamina D
Vitamina D este un nutrient important care ajută organismul să absoarbă alte vitamine. Deficitul de vitamina D poate duce la alte deficiențe ale vitaminei, care pot agrava anxietatea și o pot face mai rău.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment poate varia de la 1.000 la 2.000 UI. Orice doză poate fi împărțită pe mai multe comprimate sau luată sub formă de comprimat o dată pe zi.

5. Vitamina E
Vitamina E este un alt antioxidant. Corpul tău utilizează acest nutrient rapid în momente de stres și anxietate. Suplimentarea cu vitamina E poate ajuta la restabilirea acestui echilibru și la reducerea simptomelor.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 400 UI, luată sub formă de comprimat o dată pe zi.

6. Uleiul de pește
Uleiul de pește este bogat în acizi grași omega-3, care sunt antioxidanți. Suplimentele Omega-3 precum EPA și DHA au fost demonstrate a reduce anxietatea.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment poate conține până la 2000 mg de EPA combinată, ALA și DHA. Fiecare doză poate fi împărțită pe mai multe comprimate sau luată sub formă de comprimat o dată pe zi.

7. GABA
Acidul gama-aminobutiric (GAMMA) este un aminoacid și un neurotransmițător în creier. Atunci când nu există suficientă GABA, anxietatea se poate înrăutăți. Conform unei revizuiri din 2015, suplimentele cu GABA pot ajuta la înlocuirea GABA pierdută, deși sunt necesare mai multe cercetări.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment poate varia între 500 și 750 mg. Orice doză poate fi împărțită pe mai multe comprimate sau luată sub formă de comprimat o dată pe zi.

8. L-theanina
L-teanina este un aminoacid găsit în ceaiul verde. Un studiu din 2018 a arătat că a avut efecte antianxioterapice la șobolani. Un studiu uman din 2011 a descoperit și beneficiile sale de liniștire.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 200 mg. Aceasta este de obicei luată ca o tabletă o dată pe zi.

9. Magneziu
Magneziul este un mineral necesar pentru sănătatea umană. Corpul tău nu are nevoie de prea mult. Dar, dacă nu ajungeți suficient, deficitul de magneziu poate duce la simptome de anxietate.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment poate varia între 100 și 500 mg. Fiecare doză poate fi administrată sub formă de comprimat o dată pe zi.

10. 5-HTP
5-hidroxitriptofanul (5-HTP) este un neurotransmițător. Este un precursor al serotoninei. Acesta este “neurotransmițătorul fericirii” din creierul uman.
Un studiu din 2012 a constatat că suplimentele cu 5-HTP pot ajuta la anxietate. Cu toate acestea, acestea sunt cele mai eficiente numai atunci când sunt utilizate în anumite terapii și la recomandarea medicului dumneavoastră.

Cum se utilizează: Doza medie de supliment poate varia între 50 și 200 mg. Orice doză poate fi luată ca o capsulă o dată pe zi.

11. Ashwagandha
Ashwagandha (Withania somnifera) este un remediu adaptogen și ayurvedic. Unele cercetări sugerează că aceasta poate fi la fel de eficace ca anumite medicamente în reducerea anxietății.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 900 mg. Acest lucru poate fi luat ca două capsule de 450 mg administrate de una până la două ori pe zi.

12. Bacopa
Extractele Bacopa (Bacopa monnieri) sunt studiate pentru activitatea neuroprotectoră sau pentru protecția neuronilor. Un studiu din 2013 a constatat că Bacopa ar putea reduce și cortizolul. Cortizolul este cunoscut ca hormonul de stres și poate juca un rol în agravarea simptomelor de anxietate.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 500 mg. Aceasta poate fi împărțită în două comprimate sau luată sub formă de comprimat o dată pe zi.

13. Mușetel
Mușetelul provine din specia Matricaria chamomilla sau Chamaemelum nobile. Este larg acceptat ca un remediu natural pentru simptomele de anxietate.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment poate varia între 350 și 500 mg. Aceasta poate fi împărțită în două comprimate sau luată sub formă de comprimat o dată pe zi.

14. Kava kava
Kava kava (Piper methysticum) este o plantă din insulele din Pacific. Este un tonic tradițional calmant. Un studiu din 2016 a constatat că acesta vizează receptorii GABA care gestionează simptomele de anxietate. În acest fel, aceasta îmbunătățește propriile dvs. moduri naturale de a gestiona anxietatea.

Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 250 mg. Aceasta poate fi împărțită în două comprimate sau luată sub formă de comprimat o dată pe zi. Utilizarea zilnică nu ar trebui să depășească patru săptămâni.

15. Lavandă
Lavanda (Lavandula officinalis) a fost mult timp un remediu pentru stres. Ea are efecte sedative subtile asupra sistemului nervos central, care poate ajuta, de asemenea, în anxietate și depresie.
Cum se utilizează: Lavanda tinde să se găsească în amestecuri de suplimente de anxietate cu alte plante medicinale. Pe cont propriu, doza medie de supliment este de aproximativ 400 mg. Aceasta poate fi împărțită în două capsule sau luată ca o capsulă o dată pe zi.

16. Balsam de lămâie
O rudă apropiată de levănțică, balsam de lămâie (Melissa officinalis) are de asemenea proprietăți sedative.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 500 mg. Aceasta poate fi împărțită în două capsule sau luată ca o capsulă o dată pe zi.

17. Floarea pasiunii
Mai bine cunoscut pentru fructele sale dulci pasiune, floarea pasiunii (Passiflora incarnata) este, de asemenea, un remediu popular pentru anxietate. Cercetătorii dintr-un studiu din 2017 au constatat că a fost la fel de eficient ca o rețetă de anxietate de bază. Se spune că un supliment sau o tinctură a florilor funcționează cel mai bine.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 500 mg. Aceasta poate fi împărțită în două capsule sau luată ca o capsulă o dată pe zi.

18. Rhodiola
Rhodiola (Rhodiola rosea) este o plantă originară din regiunile alpine. A fost folosit ca agent nervos tonic și calmant de sute de ani.

Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 500 mg. Aceasta poate fi împărțită în două capsule sau luată ca o capsulă o dată pe zi.

19. Sunătoare
Planta clasică folosită pentru depresie, sunătoarea (Hypericum perforatum), este de asemenea folosită pentru anxietate. Cercetările curente sugerează că aceasta este mai potrivită pentru anxietatea cauzată de depresie. Modul în care sunătoara poate ajuta alte forme de anxietate necesită mai multă cercetare.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 300 mg. Aceasta poate fi împărțită în două sau trei capsule sau luată ca o capsulă o dată pe zi. Nu trebuie să luați acest lucru alături de medicamente anti-anxietate, așa că discutați cu medicul dumneavoastră despre cum sau dacă acest lucru ar trebui adăugat la regimul dumneavoastră de tratament.

20. Valeriana
Deși valeriana (Valeriana officinalis) este mai bine cunoscută ca un remediu pentru somn, poate ajuta și în anxietate.
Cum se utilizează: Doza medie de supliment este de aproximativ 500 mg. Aceasta poate fi împărțită în două capsule sau luată ca o capsulă o dată pe zi.

Distribuie articolul: