Cele mai bune vitamine pentru repararea cartilajului

Cele mai bune vitamine pentru repararea cartilajului

Cele mai bune vitamine pentru repararea cartilajului vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și funcția articulară. Vitaminele, incluse ca parte a unei diete bine echilibrate, ajută organismul să se repare în mod corespunzător, potrivit Universității din Washington, Ortopedie și Medicină Sportivă. Deoarece remediile sunt bazate pe produse naturale, este nevoie de timp pentru a vedea rezultatele. Consultați-vă cu medicul înainte de a începe un nou regim de vitamine.

Vitamina A
Vitamina A ajută la formarea și menținerea țesuturilor sănătoase în întregul corp, potrivit Institutului Național de Sănătate. Acest nutrient acționează ca un antioxidant în corpul dumneavoastră, luptând împotriva radicalilor liberi care pot deteriora celulele corpului. Vitamina A vine sub formă de supliment, fie ca parte a unei formule de multivitamine. Sursele de origine animală includ ulei de pește de halibut sau cod, organe, cum ar fi ficatul și rinichii, și produse lactate. Brânza, laptele, smântâna și ouăle furnizează cantități bogate de vitamina A, potrivit Institutului Național de Sănătate. Sursele pe bază de plante ale acestei vitamine includ fructe și legume puternic colorate, cum ar fi ardei, pepene galben, roșii, broccoli, caise, cartofi dulci, grapefruit roz, morcovi, dovleac și verdeață cu frunze verzi. Includeți câteva dintre aceste alimente în dieta dvs. pentru a ajunge la cele 2.333 unități internaționale pentru femei și 3.000 UI pentru bărbați recomandate în fiecare zi, dar nu depășiți 10.000 UI.

Vitamina C
Vitamina C îndeplinește o varietate de funcții în corpul dumneavoastră. Acesta joacă un rol major în repararea și creșterea țesuturilor în corpul dumneavoastră. Ajută la formarea colagenului, o proteină necesară pentru a regenera tendoane, ligamente și vase de sânge. În plus, vitamina C este esențială pentru repararea cartilajelor, potrivit Institutului Național de Sănătate. Ca o vitamină solubilă în apă, corpul dumneavoastră nu stochează acest nutrient. Aveți nevoie să completați vitamina zilnic prin dieta sau suplimentele. Sursele dietetice de vitamina C includ fructele și legumele. Cele mai bogate cantități din acest nutrient de reparare a cartilajului se găsesc în fructele citrice și sucuri, pepene galben, pepene verde, papaya, mango, ananas și fructe de pădure (căpșuni, zmeură, afine și afine). Vegetalele bogate în vitamina C includ cartofi dulci și albi, roșii, ardei roșu și verde, dovlecel de iarnă, conopidă, varză, germeni de bruxel, broccoli și verdețuri cu frunze verzi. Trebuie să consumați 75 sau 90 de miligrame de vitamina C – doza zilnică recomandată pentru femei și bărbați, dar nu mai mult de 2.000 de miligrame pe zi.

Vitamina D
Vitamina D ajută la construirea cartilajului și a oaselor puternice. Corpul dumneavoastră stochează vitamina D în țesuturile grase. Aceasta înseamnă că nu trebuie să reîncărcați nutrientul zilnic. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciu, potrivit Institutului Național de Sănătate. Lipsa acestui nutrient poate cauza osteoartrita. Vitamina D vine sub formă de suplimente, fie ca parte a unui complex de multivitamine, fie ca atare. Obținerea de cantități minime de soare va stimula producerea de vitamina D în corpul vostru. Consumul de alimente bogate în nutrienți oferă o altă opțiune. Bogatele surse de dietă ale acestei vitamine includ pește, stridii și margarină. Alimentele fortificate includ cerealele și laptele. Produsele lactate, cum ar fi brânza, untul și smântâna, conțin, de asemenea, cantități bogate de vitamina necesară. Corpul dumneavoastră are nevoie de 6,00 UI de vitamina D pe zi, dar, din cauza riscului de toxicitate, nu ar trebui să consumați mai mult de 4.000 UI in fiecare zi.

Vitamina K
Vitamina K ajută, de asemenea, la repararea cartilajelor. Ea activează proteina Gla matriceală sau MGP, o proteină esențială pentru creșterea cartilajului. De asemenea, controlează mineralizarea osoasă și susține dezvoltarea de țesut osos nou. Necesarul zilnic este de 125 micrograme recomandate zilnic pentru bărbați sau 90 micrograme pentru femei.

Distribuie articolul: