Suplimente alimentare in cazul bolilor renale

Suplimente alimentare in cazul bolilor renale

Asimilati suficiente vitamine si minerale pentru sanatatea dumneavoastra?

Daca aveti o boala de rinichi sau insuficienta renala, iata ce trebuie sa stiti.

Ce sunt vitaminele si mineralele?

Vitaminele si mineralele sunt substante de care corpul are nevoie sa le aiba pentru a indeplini functii speciale. Ele va ajuta organismul sa utilizeze alimentele pe care le consumati. Ele va odera energie, va ajuta organismul sa creasca si sa repara tesutul iar astfel va ajuta la mentinerea vietii. Toata lumea are nevoie de ele. Dar daca aveti o boala de rinichi sau faceti dializa, este posibil sa nu aveti suficiente vitamine si minerale.

De unde stii daca primesti suficinte vitamine si minerale?

Aproape toate vitaminele si minerale provin din alimentele pe care le consumati. Corpul tai nu poate face aceste substante singur. Persoanele cu rinichi sanatosi care mananca o varietate de alimente din toate grupele de alimente  (carne, ceriale, fructe, legume si produse lactate) pot obtine o multime de vitamine si minerale. Dar daca aveti afectiuni renale, dieta dumneavoastra poate fi limitata la anumite grupuri de alimente; prin urmare, este posibil sa nu obtineti toate vitaminele si mineralele de care aveti nevoie in fiecare zi.

De ce aveti nevoie de diferite cantitati de vitamine si minerale?

Avand o boala renala cronica va schimba nevoia de nutritie? Unele dintre motive sunt:

-unele dintre medicamentele pe care le luati pot schimba modul in care corpul dumneavoastra utilizeaza anumite vitamine si minerale

-unele vitamine dunt pierdute in timpul tratamentului cu dializa

-urmand o diera pentru boala renala poate insemna ca pierdeti anumite viatamine si minerale din unele drupuri alimentare

Avand boala renala schimba capacitatea organismului de a face unele vitamine. Un exemplu este vitamina D.

Ce suplimente alimentare trebuie sa iei?

In functie de starea de sanatate si de alti factori, va putem recomanda unele dintre urmatoarele suplimente alimentare:

Complexul B: complexele de vitamine B sunt grupate, iar fiecare are un rol esential in sanatatea noastra.

Una dintre functiile importante ale vitaminei B6, B12 si a acidului folic este de a lucra impreuna cu fierul din organism pentru a preveni anemia. Daca aveti anemie, inseamna ca nu aveti suficiente globule rosii. Celulele rosii din sange transporta oxigenul din plamani in toate partilor corpului.

Vitamina C: vitamina C este utilizata pentru a mentine multe tipuri de tesuturi sanatoase. De asemenea, ajuta ranile si vanataile sa se vindece mai repede si pot ajuta la prevenirea infectiilor.

Calciu: impreuna cu vitamina D ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.

Distribuie articolul: