Susținerea producției de energie la nivel celular

Susținerea producției de energie la nivel celular

  1. Vitamina B12 este necesară pentru ca celulele să producă energie

Vitamina B12 este responsabilă pentru formarea celulelor roșii din sânge, care transportă oxigenul în sânge. Odată ce oxigenul ajunge în celulele corpului, acesta este utilizat pentru producerea de energie. Vitamina B12 joacă, de asemenea, un rol important în funcția neurologică. Conform indicațiilor publicate de Institutul Național de Sănătate în 2016, dacă nu consumați suficientă vitamină B12 în dieta dumneavoastră, veți avea un risc mare de oboseală, slăbiciune sau scădere în greutate.

Este posibil ca vegetarienii și veganii să aibă un nivel scăzut de vitamina B12, deoarece se găsesc cel mai frecvent în pește, carne, ouă și produse lactate. Adulții mai în vârstă sau persoanele cu afecțiuni digestive precum boala Crohn sunt, de asemenea, expuse riscului de deficiență, deoarece sunt mai puțin capabile să absoarbă din vitamina B12 pe care o consumă.

Dacă vă simțiți obosiți, consumați alimente bogate în vitamina B12 sau suplimentați deficitul prin administrarea unui supliment. Acest lucru vă poate îmbunătățiți nivelul de energie.

  1. Coenzima Q10 este esențială pentru producerea de energie

Coenzima Q10 (sau CoQ10) este un antioxidant necesar funcționării corecte a celulelor, care se găsește în fiecare celulă a corpului. Celulele dumneavoastră au nevoie de CoQ10 pentru a produce energie, iar cercetările arată că aceasta beneficiază pacienților cu boli cardiovasculare.

CoQ10 se găsește în carne, în special în organe, precum și pește sau arahide. În timp ce corpul uman este capabile să producă CoQ10, abilitatea de a face acest lucru se diminuează natural cu vârsta, deci merită să luați în considerare administrarea unui supliment CoQ10, mai ales la o vârstă mai înaintată.

  1. Magneziul asigură un somn mai bun

Magneziul este unul dintre cele mai abundente minerale din organism, necesar pentru mai mult de 300 de reacții biochimice diferite, inclusiv funcția musculară și nervoasă, controlul glicemiei și producerea de energie. Acesta se găsește în mod obișnuit în alimente precum pește, migdale și cereale integrale și este o sursă excelentă de energie.

Potrivit unui studiu publicat în 2012 de Institutul Național de Sănătate, magneziu s-a demonstrat că îmbunătățește simptomele insomniei. Dacă dificultatea de a adormi este un factor al oboselii, un supliment de magneziu poate îmbunătăți calitatea somnului și vă va ajuta să vă simțiți mai odihniți.

  1. Optimizați funcția celulară cu fier

Fierul este un mineral esențial care ajută oxigenul să circule în corp. De asemenea, este necesar pentru ca celulele organismului să funcționeze și să se dezvolte corespunzător. Deficitul de fier este cauza primară a anemiei, care poate afecta abilitățile cognitive, poate diminua imunitatea și poate avea un impact negativ asupra performanței muncii.

Carnea și fructele de mare sunt surse excelente de fier. Dacă sunteți vegetarieni, atunci fructele cu coajă lemnoasă, fasolea, lămâia, spanacul și produsele din cereale vor fi unele dintre produsele alimentare pentru fier. Dacă este necesar, suplimentele de fier vor ajuta la menținerea nivelurilor adecvate, dar trebuie să aveți grijă că suplimentele de fier pot provoca efecte secundare severe atunci când sunt luate în exces. Asigurați-vă că consultați-vă cu medicul înainte de a vă suplimenta cu fier.

Fierul este deosebit de important pentru femeile care au cicluri menstruale dificile sau pentru femeile însărcinate din cauza importanței fierului pentru dezvoltarea fătului.

  1. Reduceți stresul și oboseala cu Rhodiola rosea

Rhodiola, cunoscută și sub numele de Rhodiola rosea, este un supliment natural folosit de secole în medicina tradițională din Europa de Est și Asia. Nu numai că vă va ajuta să vă simțiți mai vigilent și să reduceți stresul, ci și să vă îmbunătățiți starea de spirit, conform cercetărilor clinice.

Într-un studiu din 2016 din Jurnalul de Medicină Sportivă și Fitness, suplimentarea cu rhodiola s-a dovedit a îmbunătăți rezistența în timpul exercițiilor fizice, precum și pentru a ajuta ulterior la recuperare. Rhodiola este o alegere excelentă dacă epuizarea dumneavoastră este legată de activitatea fizică intensă.

Pe măsură ce cercetarea științifică despre rhodiola continuă să apară, ea ar putea deveni un instrument din ce în ce mai popular pentru îmbunătățirea calității vieții.

  1. Ashwagandha: remediu antic împotriva stresului

Ashwagandha a fost folosit de peste 3000 de ani și are o mare varietate de nume. Această plantă crește în Marea Mediterană și în Orientul Mijlociu, Africa, India și Pakistan. A fost lăudat în medicina tradițională indiană pentru capacitatea sa de a ajuta organismul să se adapteze stresului.

Într-un studiu clinic din 2012, ashwagandha s-a dovedit a reduce nivelurile sanguine de cortizol, cunoscut sub numele de “hormon de stres”. Participanții la acest studiu au remarcat o reducere semnificativă a stresului pe care l-au experimentat după 60 de zile, comparativ cu grupul placebo.

Ca un bonus suplimentar, studii recente au sugerat, de asemenea, că ashwagandha poate îmbunătăți rezistența și forța musculară din timpul exercițiilor fizice. În plus, ashwagandha a demonstrat că reduce pofta de mâncare și sprijiniră managementului greutății corporale, într-un studiu din 2017.

Concluzie

Suplimentele vă pot ajuta să rămâneți vigilenți și energizați pe tot parcursul zilei, dar aceștia nu înlocuiesc nevoile de bază ale corpului dumneavoastră: obținerea unui somn adecvat, a unei alimentații sănătoase, a hidratării și a exercitării în mod regulat.

Dacă, în general, mențineți un stil de viață sănătos, dar totuși vă simțiți epuizat, una dintre aceste șase vitamine și suplimente poate să se adreseze sursei dumneavoastră de oboseală. Spre deosebire de unele soluții care oferă o explozie temporară de energie, aceste suplimente vă pot ajuta să vă asigurați sănătatea pe termen lung. În plus, fiecare dintre ele oferă beneficii unice dincolo de creșterea energiei.

Înainte de a începe să luați suplimente, consultați-vă cu un medic sau faceți o evaluare a stilului de viață online care poate oferi recomandări personalizate.

Distribuie articolul: